Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

jipleendertse

Nu in:

Was in:

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Jip via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 04-08-2015 Hong Kong en ... (2)
  • 30-07-2015 Maggie en Cairns! (1)
  • 23-07-2015 Walvissen op ... (1)
  • 17-07-2015 Byron, Brisbane ... (2)
  • 09-07-2015 Sydney!! (0)

Statistieken

Dit dagboek is 46204 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next
365 Vaccineren

Reisverslag Cape Tribulation en terug naar Melbourne

Toon op kaart

19 juni 2015 | Door: Jip Leendertse

Aantal keer bekeken 160   Aantal reacties 2   Melbourne, Australië
a A

Cape Tribulation en terug naar Melbourne

Op donderdag 11 juni is het alweer mijn laatste volledige dag in Cairns. Marc en ik staan vroeg op omdat we een lange roadtrip naar Cape Tribulation gepland hebben. Michael, een Britse vriend van Marc gaat met ons mee. We hebben een auto gehuurd van een vriend van Marc en hiermee gaan we om 7 uur ’s ochtends op pad. De (oude) auto heeft één klein probleempje, er zit een gat in de benzinetank! Als gevolg hiervan kan de tank maar tot een kwart gevuld worden en dit betekent dat we vaak moeten tanken en de afstanden tussen benzinestations goed moeten inschatten. Allereerst rijden we naar Hartley´s crocodile farm. Dit is een dierentuin die vooral gericht is op krokodillen. Daarnaast zien we hier ook nog koalas en cassowaries. De krokodillenattracties zijn wel het absolute hoogtepunt van dit bezoek. Allereerst doen we een boottochtje over een aangelegd rivierenstelsel. Hier zwemmen ongeveer 12 krokodillen in rond. Vanaf de boot hield de gids een grote bamboestok met daaraan een halve kip boven het water om de krokodillen te verleiden hier naar te happen. De kracht en snelheid van deze beesten is echt een ongelofelijk beeld. Deze beesten zijn zo sterk en indrukwekkend! Vanuit de boot zagen we ook nog ouwe´Ted´ een ruim 4 meter lange zoutwater krokodil, wat een monster. Ook tijdens de krokodillenshow iets later op de ochtend verbazen we ons over de kracht waarmee de krokodillen uit het water komen voor een stukje kip. Dit zijn echt imposante roofdieren.

Hierna rijden we door naar Port Douglas, een leuk plaatsje bijna 2 uur ten noorden van Cairns. We kopen lunch in de supermarkt en Marc en ik kopen voor Michael een taart, het is namelijk zijn verjaardag! We vervolgen onze weg langs een mooie kustweg richting het Daintree regenwoud. Voordat we hier aankomen moeten we echter nog met de ferry de Daintree rivier oversteken. Zoals te verwachten viel regent het behoorlijk in het regenwoud terwijl we over een zeer bochtige weg naar Cape Tribulation rijden. Onderweg stoppen we voor een ´boardwalk´ door een stukje mangrove bos en lopen we vast even over het strand. Bij Cape Tribulation aangekomen houdt de geasfalteerde weg op en wij stoppen hier om het strand op te lopen. Cape Tribulation is zo uniek omdat je tegelijkertijd in twee UNESCO werelderfgoeden kan zijn, het tropische regenwoud, en het Great Barrier Reef. We doen nog een aantal verwoede pogingen om een kokosnoot uit een boom te krijgen maar dit mislukt helaas. Vervolgens rijden we terug naar Port Douglas waar we gaan overnachten. Het lukt ons net niet om voor het donker het regenwoud uit te zijn maar we hoeven gelukkig niet ver in het donker over de bochtige weg te rijden. In Port Douglas eten we bij de Domino’s en daarna drinken we nog een paar biertjes om Michael zijn verjaardag te vieren. Mijn inmiddels wel heel ruige baard zorgt ervoor dat mensen me ongeveer 6 jaar ouder schatten dan ik ben. Dit is wel grappig om te merken.

De volgende ochtend staan we ook weer redelijk vroeg op om naar Cairns te rijden. Marc en Michael zetten mij na een prima autoritje ruim op tijd af op het vliegveld in Cairns. Wel werd het nog even spannend of we het volgende benzinestation gingen halen toen hier opeens ongeveer een uur rijden tussen bleek te zitten. Gelukkig kwam dit allemaal goed en kon ik later op de dag naar Melbourne terugvliegen. Op zaterdag is het erg mooi weer en ik besluit met Guillermo te gaan basketballen. Tijdens ons tweede potje maakt iemand aan het begin een fout op mij en hij wordt hier vervolgens zo boos over dat hij me een duw geeft. Terwijl ik met mijn handen omhoog sta en hem probeer te kalmeren pakt hij opeens mijn shirt vast en geeft me een klap in mijn gezicht. Ik ben echt volledig verbaasd dat iemand zo snel zo door het lint kan gaan en één vriend van mij, Tom (Australiër) krijgt ook een klap van hem als hij hem probeert te kalmeren. Wij lopen iets weg en gaan daar zitten om te overleggen of we de politie moeten bellen. Terwijl we dit doen roept de idioot dat Tom naar hem kijkt door zijn zonnebril en hij rent op hem af en slaat hem nog een keer. Vervolgens gaat hij ervandoor. De campusbeveiliging komt nog langs en die raden ons aan om aangifte te doen. Voordat we dit doen halen we wat ijsjes om de pijn in mijn mond te verminderen. Als we naar het politiebureau gaan blijk ik in Australië te moeten zijn om in de rechtbank te kunnen getuigen. Ik doe daarom geen aangifte ook omdat de schade eigenlijk mee valt. Mijn neus doet nog een paar dagen pijn en ik heb een tand door mijn lip maar verder valt het dus mee. Die avond chill ik nog even met Guillermo en Daphné maar ik merk dat ik eigenlijk vooral zin heb om in bed te gaan liggen na deze toch wel vervelende dag.

De volgende dag heb ik al een stuk minder last van mijn neus en dit wordt een veel leukere dag. Allereerst gaan we met een groepje brunchen op de kamer van Julia, we eten onder andere omeletten en pannenkoeken. Vervolgens ga ik met Julie naar een rommelmarktje en naar de National Gallery Victoria. Hier is een tentoonstelling over Australië en de Eerste Wereldoorlog die ons interessant leek. Hierna spreek ik met Albin af en we lopen met zijn tweeën een tijdje door Melbourne, we waren op zoek naar een sushi restaurantje om de dag erna voor mijn verjaardag te eten en dit is ook gelukt. Hierna struinen we nog een tijdje door de botanische tuinen en bekijken we het uitzicht vanaf de Shrine of Rememberance. Dit was een erg gezellige dag en de schoonheid van Melbourne kwam weer goed naar voren.

Op maandag 15 juni is het natuurlijk mijn verjaardag en om dit te vieren ga ik met Michael en Julia lunchen op Smith Street. Vervolgens gaan we langs het Melbourne museum (gratis voor studenten) om dat te bekijken. Die avond ga ik in een sushi restaurant uit eten met Paolo, Julie, Albin, Kate, Chloe, Michael, Kirsten en Clémence. Door het restaurant gaat er een lopende band langs de tafels met daarop de verschillende sushi hapjes. Je pakt hier dan vanaf wat je wil eten. Het is erg gezellig bij het eten en daarna gaan we nog met de boys en Kate en Chloe naar de Lui bar. Deze whisky en cocktailbar ligt op de 55e verdieping van het Rialto gebouw en vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht over de stad. Het is erg gezellig en de drankjes smaken erg lekker. Op weg naar huis drinken we nog een glaasje wijn bij Paolo en dat is het einde van een leuke verjaardag.
Op dinsdag boek ik met Laura het laatste deel van onze trips aan de east coast. We gaan echt heel veel leuke dingen doen en ik kijk er inmiddels wel ontzettend naar uit. Die avond gaan we nog een drankje doen in het Asian Beer Café omdat Kate de volgende dag weer naar Amerika vertrekt. Langzaamaan verlaten veel mensen Melbourne, het is wel een gek idee dat mijn semester in Australië nu al bijna voorbij is… Op woensdag sport ik en die avond ga ik naar de night market. Ik heb hier in mijn eerste maanden in Melbourne echt ontzettend van genoten en ben dan ook erg blij dat de night market weer terug is. Wel is de wintereditie iets minder groots dan de zomereditie maar toch hangt er weer een erg gezellige sfeer en zijn er nog vele kraampjes over die erg lekker eten serveren. Na hier avond gegeten te hebben ga ik met onder andere Anya en Chloe nog een speciaal rokerig biertje drinken waarvan Anya weken geleden al zei dat ik die een keer moest proeven.
Donderdag ga ik met Michael (onbeperkt) uit eten bij een sushirestaurant en daarna basketbal ik mee met het team van Tom Brown in hun competitie. Dat gaat prima en het is lekker om weer eens een echt wedstrijdje te basketballen. Die avond ga ik naar de verjaardag van Yuliya in de Spice Market maar deze club valt eigenlijk erg tegen. De sfeer is niet super en de muziek ook niet erg goed. Wel heb ik het erg gezellig met Guillermo. Die vrijdag fiets ik een stuk langs de Yarra river en dit blijkt een leuke fietsroute te zijn door een mooi deel van Melbourne. Die avond hebben we met een groep afgesproken bij Michael thuis en er is taart gehaald voor mijn verjaardag en ik krijg een bon voor de Lui bar en scheermesjes om mijn baard eraf te halen aangezien deze nu door iedereen wel als te wild gezien wordt. ’s Avonds gaan we nog naar Perserverance waar het een gezellige avond is!

Reageren
Vorige bericht » « Volgende bericht

Foto's bij verslag (8)

• Kokosnoot in Cape Tribulation
  • Bloem op Cape Tribulation
  • Cape Tribulation Beach
  • Krokodillen kijken en eten met jou
  • Kip het meest veelzijdige stukje vlees, kip!
  • Hap!
  • Kroko!
  • Verstoppertje

Bekijk alle foto's

Reacties (2)

21 augustus 2015 18:25 | Door: leni Leendertse

Lieve Jip,
weer een mooi verhaal,fijn dat je gisteren hier was en veel,persoonlijk kon vertellen
van je avonturen in het prachtige land.

Succes met je studietijd hier en je zo genoten hebt van je belevenissen in Australie.

Liefs van Oma.

24 augustus 2015 09:03 | Door: Karin

Wat een heerlijk verhaal weer Jip. Wat een ervaringen!! En wat is het fijn dat je nu weer gewoon in Nederland terug bent. Maar....... ik kijk wel uit naar je verhaal op je blog!